Gs Blogcu

Sayfalar

10 dakikada yıkılan ümitler 3 haftada yeşerir mi?

çok fazla geriye değil sadece hamburg maçına dönmek istiyorum. herşey çok güzel gidiyordu, gerekli skoru yakalamıştık. eğer turu geçebilseydik, yeni teknik direktörümüzle birlikte takıma gelen motivasyonun etkisiyle, ligde de çok farklı konumda olacaktık. şu anda belkide hepimiz kombine almak için kuyrukta bekliyorduk. ama olmadı! hamburg maçı biz taraftarları nasıl şoke ettiyse, futbolcuları ne hale sokmuştur düşünemiyorum bile.
sporun her dalında; mental hazırlık ve motivasyonun performansı etkilediği spor bilimleri kitaplarında yer almaktadır. antrenmanlarla %100 performans gösterebilecek bir sporcu, optimum düzeyde sağlanan motivasyonun da etkisiyle, bu performansını %110 a kadar çıkarabilmektedir. hal böyleyken futbolcularımızda oluşan negatif düşünceleri işin içine katarsak bırakın %10 performans artışını oyuncular kendi performanslarının ancak %10'unu sahaya yansıtırlar. geçtiğimiz pazar günü oynadığımız fenerbahçe derbisine gördük ki, futbolcularımızın çoğu mental anlamda çökmüş durumda. her çöküşün bir dirilişi vardır!
son 7 haftasına girdiğimiz turkcell superligde; ibb, ankaraspor ve hacettepe maçlarını kazandığımız zaman bütün olumsuz hava gidecektir. rakiplerimizin de kesinlikle puan kaybedeceğini göz önüne alırsak; şampiyonlar ligi ve şampiyonluk şansımızın kuvvetle muhtemel devam edeceğidir. bu durumda da dirilişimiz gerçekleşecektir.
futbolcularımız bunun bilincinde olur ve yeteneklerinin en az yarısını kullanırlarsa biz bu işi başaracağız. şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. üç hafta sonra yazımın kritiğinde görüşmek üzere, sevgilerimle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder